Noordzeecruises windmolenpark

Ontdek de windmolenparken op zee

Captain Blue geeft u een gans andere kijk op onze 11de provincie, de Noordzee en windenergie. Gedurende de 5u durende vaart dompelt een gids u onder van kustvaart en havensignalisatie, over diverse boeien en bakens, naar exploratie van mariene vogels en zeezoogdieren tot het kruisen van de internationale scheepvaartroute. Relax en geniet van de gezonde zeelucht. Het eindpunt is het windmolenpark op de Thorntonbank, zo’n 30km buiten de kustlijn. Een unieke ervaring!

FAQ

Hoe lang duurt de rondvaart?

Het windmolenpark op de Thorntonbank is gelegen op zo’n 30 km van de Belgische kust. De heen- en terugreis neemt makkelijk 90 tot 120 minuten in beslag, afhankelijk van de stroming en de wind. Ter plaatse wordt aan de zuidwestelijke zijde van het park halt gehouden. Samen met het nemen van de sluizen, het in- en uitvaren in de haven, moet u rekening houden dat de totale excursie zo’n 5u in beslag zal nemen.

Heeft iedereen een vaste zitplaats?

Neen. Ons schip beschikt over een groot buitendek met vrije zitplaatsen en een panoramisch bovendek.  U neemt plaats waar u wenst en kan gedurende de vaart vrij rondlopen. U komt in contact met de gezonde zeelucht en hebt een open panoramisch zicht. Daarnaast is er een eenvoudige binnenruimte (schuilruimte) met plaats voor 40 personen in geval van slecht weer. En verwarmde keuken met 8 zitplaatsen.

Kunnen we dranken bekomen aan boord?

Jazeker. Onze bemande bar biedt een ruime selectie van warme en koude dranken (bieren, wijnen, frisdranken, waters, energiedranken) en wat snoep en chocolade. Op aanvraag verzorgen wij voor een groep vanaf 20 personen lunchpakketten of mooi uitgewerkte lunches met of zonder bediening, volgens uw wens en budget. Vraag naar onze vaste formules.

Kan ik de volledige boot afhuren?

U kan de boot voor uw groep, bedrijf of vereniging afhuren. Dit kan dagelijks, het ganse jaar door, doch volgens beschikbaarheid. Hierbij kunnen de afvaarttijden en de duur van de vaart worden aangepast aan uw wensen. Op aanvraag verzorgen wij eenvoudige lunches of mooi uitgewerkte maaltijden of walking dinners aan boord, met of zonder bediening.  Ideaal als unieke en leerrijke uitstap voor verenigingen, scholen of als teambuilding voor bedrijven. Audio-installatie en LCD schermen aan boord aanwezig voor beperkte presentaties.

Wat doe ik om zeeziekte te voorkomen?

Om zeeziekte te voorkomen raden wij u aan de avond vooraf  het alcoholgebruik te beperken. Het wordt afgeraden om met een lege maag op zee te gaan, neem dus een stevig ontbijt. Wanneer u gevoelig bent aan reisziekte kan u een half uur voor de afvaart een reispilletje (R-Calm of andere) nemen. Vrij verkrijgbaar bij de apotheker. Geen nood indien u er geen mee hebt, de kapitein bezorgt u er wel.

Wat bij slechte weersomstandigheden?

Bij slechte weersomstandigheden (te veel wind of te hoge golven) kan de kapitein beslissen de vaart uit te stellen naar een latere datum. Hiervan wordt u indien mogelijk een dag op voorhand op de hoogte gebracht per mail. In dit geval blijft uw ticket geldig voor één van de volgende vaarten, volgens beschikbaarheid. Regen is geen reden tot annulering van de vaart. De kapitein heeft steeds het recht het traject van de excursie te wijzigen, bvb. bij wijzigende weersomstandigheden tijdens de vaart of andere redenen (overmacht, breuk, …).

Zijn kinderen toegelaten op de Noordzeecruise met bezoek aan het windmolenpark?

Kinderen vanaf 6 jaar  kunnen deelnemen aan de excursie (max. 12 kinderen per vaart) onder begeleiding van een volwassene. Hou rekening dat een halve dag op zee voor jonge kinderen moeilijk kan zijn. Kinderen jonger dan 6 jaar worden omwille van veiligheidsredenen niet toegelaten.

Kan ik een cadeaubon kopen?

Jazeker. Wij kunnen voor u een cadeaubon aanmaken op bureau. Hiervoor stuurt u een mail naar info@captainblue.be met de volgende informatie:

Naam van de gever en ontvanger, de activiteit, aantal personen.

Op het moment dat wij een betalingsbewijs van u hebben ontvangen, sturen wij de fysieke cadeaubon op per post en/of per mail. 

Deze bonnen blijven 12 maanden geldig. De ontvanger moet een vaardag kiezen en zijn tickets reserveren vooraleer te kunnen meevaren. 

Prijs en tijdsduur

Duur

5u

Max capaciteit

63

Prijs

vanaf 59.5eur pp (geen btw)

Catering mogelijk

ja

Place to be

Hendrik Baelskaai nr 36, Oostende

Avontuurlijk

Educatief met gids