Vissen op zee

Waan je visser voor een dag!

Captain Blue zorgt voor een onvergetelijke dag vissen op zee! Ervaring is niet nodig, jong en oud kan deelnemen aan deze gezonde en sportieve activiteit. Als de boot ter plaatse is, loeit de scheepssirene: meteen het sein om de hengels uit te werpen. De gevangen vis neem je gratis mee naar huis. In de zomer vang je meestal makreel, roodbaars en geep. In het voor- en najaar vang je schar, wijting, platvis en steenbolk en eventueel kabeljauw. Wie liever van de gezonde zeelucht geniet, is ook welkom.

Geniet van gezonde zeelucht

FAQ

Heb ik ervaring nodig?

Vissen op zee is zeer makkelijk en plezant. Vooral in de zomer wanneer men vangsten van 50 makrelen of meer kan bovenhalen.  De bemanning met zijn jarenlange ervaring kan de klanten met raad en daad bijstaan.

Moet ik zelf materiaal voorzien?

U kan zelf uw eigen materiaal meebrengen.  Wanneer u iets te kort komt kan u het ter plaatse aanschaffen.  Wij beschikken over al het nodige materiaal (huur van vislijnen of aankoop hengelmateriaal) om te vissen op zee.

Mag ik de vis achteraf meenemen?

Jazeker. Vanaf half juni tot ongeveer half oktober vangt men meestal makreel, roodbaars en van half oktober tot half juni vangt men kabeljauw, wijting, schar, steenbolk, enz. U kan uw gevangen vis best mee naar huis nemen in een frigobox. Thuis kan u op voorhand enkele plastic flessen voor 9/10 vullen met water en laten bevriezen.  Deze flessen zullen uw vis koel houden tot bij uw thuiskomst. Wij stellen u op het vaartuig gratis visbakken ter beschikking.

Is aangepaste kledij vereist?

U voorziet zich best van sportieve en warme kledij, zoals een oude jeans, T-shirt, trui, windjack en sportschoenen of laarzen volgens het seizoen. Vergeet in het voorjaar en de zomer vooral de zonnecrème niet. De zonweerkaatsing op het water zorgt ieder voorjaar voor "rode kreeften" aan boord.

Kunnen we eten bekomen aan boord?

Lunchpakket dient meegenomen te worden.  Dranken zijn aan boord te bekomen. Op aanvraag verzorgen wij voor groepen verzorgde lunchpakketten of allerlei catering met bediening.

Wat indien ik zeeziek word?

Om zeeziekte te voorkomen raden wij u aan de avond vooraf het alcoholgebruik te beperken. Het wordt afgeraden om met een lege maag op zee te gaan, neem dus een stevig ontbijt. Wanneer u gevoelig bent aan reisziekte kan u een half uur voor de afvaart een reispilletje (R-Calm of andere) nemen. Vrij verkrijgbaar bij de apotheker. Geen nood indien u er geen mee hebt, de kapitein bezorgt u er wel.

Kan ik de volledige boot afhuren?

U kan de boot voor uw groep, bedrijf of vereniging afhuren.  Dit kan dagelijks, het ganse jaar door, doch volgens beschikbaarheid. Hierbij kunnen de afvaarttijden en de duur van de vaart worden aangepast aan uw wensen. Op aanvraag verzorgen wij eenvoudige lunches of mooi uitgewerkte maaltijden of walking dinners aan boord, met of zonder bediening. Voor bedrijven hebben wij een leuk teambuildingformat “The Fishing Cup” van een halve dag.

Wat bij slechte weersomstandigheden?

Bij slechtere weersomstandigheden (te veel wind of te hoge golven) kan de kapitein beslissen de vaart uit te stellen naar een latere datum.  Hiervan wordt u indien mogelijk op voorhand op de hoogte gebracht per email.  In dit geval blijft uw ticket geldig voor één van de volgende vaarten, volgens beschikbaarheid.  Regen is geen reden tot annulatie van de vaart. De kapitein heeft steeds het recht het traject van de excursie te wijzigen, bvb. bij wijzigende weersomstandigheden tijdens de vaart of andere redenen (overmacht, breuk, …).

Zijn kinderen toegelaten?

Kindere vanaf 6 jaar kunnen deelnemen aan de excursie (max. 12 kinderen per vaart) onder begeleiding van een volwassene.  Hou rekening dat een dag op zee voor jonge kinderen zee zwaar kan zijn.  Kinderen jonger dan 6 jaar worden omwille van veiligheidsredenen niet toegelaten.

Kan ik een cadeaubon kopen ?

Jazeker. Wij kunnen voor u een cadeaubon aanmaken op bureau. Hiervoor stuurt u een mail naar info@captainblue.be met de volgende informatie:

Naam van de gever en ontvanger, de activiteit, aantal personen.

Op het moment dat wij een betalingsbewijs van u hebben ontvangen, sturen wij de fysieke cadeaubon op per post en/of per mail. 

Deze bonnen blijven 12 maanden geldig. De ontvanger moet een vaardag kiezen en zijn tickets reserveren vooraleer te kunnen meevaren. 

Prijs en tijdsduur

Duur

5u à 10u

Max capaciteit

55

Prijs

vanaf 67eur pp (geen btw van toepassing)

Catering mogelijk

ja

Place to be

Hendrik Baelskaai nr 36, Oostende

Initiatie sportvissen

Avontuur