Vissen op zee

Waan je visser voor een dag!

Captain Blue zorgt voor een onvergetelijke dag vissen op zee! Ervaring is niet nodig, jong en oud kan deelnemen aan deze gezonde en sportieve activiteit. Als de boot ter plaatse is, loeit de scheepssirene: meteen het sein om de hengels uit te werpen.  

De gevangen vis neem je gratis mee naar huis. In de zomer vang je meestal makreel, roodbaars en geep. In het voor- en najaar vang je wijting, schar, platvis, steenbolk en mogelijks kabeljauw. Wie liever van de gezonde zeelucht geniet, is ook welkom.

Afvaarten

 • vaardagen van 15/02 tot 15/11 op zaterdag, zondag en feestdagen. De afvaarturen en beschikbare plaatsen, zijn te vinden in de boekingsmodule (oranje kader ‘BOEK NU’, rechts of vanboven op deze pagina).
 • aankoop tickets op voorhand is verplicht
 • duurtijd: 7u tot ongeveer 17u.

Prijzen

Prijs e-ticket: € 75 (excl materiaal ter plaatse aan te kopen en lijn te huren)
Prijs manueel boeken op bureau: € 85 (excl materiaal ter plaatse aan te kopen en lijn te huren)

Koop uw e-tickets online aan voordeeltarief!

 • Voor de online boeking hebt u uw identiteitskaart nodig. Bepaalde identiteitsgegevens zijn nodig per passagier. Opgelet: foutieve of ontbrekende identiteitsgegevens bij inscheping ontzeggen u de toegang tot het vaartuig.  
 • Bij ongunstige weersomstandigheden kan een afvaart afgelast worden. U wordt hiervan indien mogelijk ten laatste de dag ervoor op de hoogte gebracht per mail. Terugbetaling is niet mogelijk, uw e-tickets blijven 12 maanden geldig voor een latere afvaart naar keuze volgens beschikbaarheid.

Andere boekingswijze

Wenst u liever niet online te boeken, of kan u de tocht enkel op één welbepaalde vaardag maken? Dan reserveert u uw tickets rechtstreeks via ons kantoor (info@captainblue.be of 059 70 62 94). Bij afgelasting van de vaart kunt u wel terugbetaling van uw tickets vragen.

Materiaal

Hebt u geen materiaal? Het nodige kan gehuurd en/of gekocht worden op de boot

Losse prijzen

 • huur van hengel met molen, draad en draainagel : € 8/dag huur
 • diverse hakensets (makreelpluimen, onderlijnen voor platvis of kabeljauw…): € 3,00
 • lood 250gr: € 3,00
 • vers zeeaas : € 6,00
 • hengel (Mitchell 2.1m, carbon composite, 20-30lb): € 40,00
 • molen met draad (Mitchell Blue Water 9000 incl. draad) : € 40,00
 • set basic (hengel Shakespeare Salt Boat 2.1m + molen Mitchell Blue Water 9000 incl. draad): € 60,00
 • set pro (hengel Mitchel 2.1m + molen Mitchell 5000 + draad 0.45mm - 200m): € 75,00

FAQ

Heb ik ervaring nodig?

Vissen op zee is zeer makkelijk en plezant. Vooral in de zomer wanneer men vangsten van 50 makrelen of meer kan bovenhalen.  De bemanning met zijn jarenlange ervaring kan de klanten met raad en daad bijstaan.

Moet ik zelf materiaal voorzien?

U kan zelf uw eigen materiaal meebrengen.  Wanneer u iets te kort komt kan u het ter plaatse aanschaffen.  Wij beschikken over al het nodige materiaal (huur van vislijnen of aankoop hengelmateriaal) om te vissen op zee.

Mag ik de vis achteraf meenemen?

Jazeker. Vanaf half juni tot ongeveer half oktober vangt men meestal makreel, roodbaars en van half oktober tot half juni vangt men wijting, schar, steenbolk en met wat geluk kabeljauw. U kan uw gevangen vis best mee naar huis nemen in een frigobox. Thuis kan u op voorhand enkele plastic flessen voor 9/10 vullen met water en laten bevriezen.  Deze flessen zullen uw vis koel houden tot bij uw thuiskomst. Wij stellen u op het vaartuig gratis visbakken ter beschikking. 

Is aangepaste kledij vereist?

U voorziet zich best van sportieve en warme kledij, zoals een oude jeans, T-shirt, trui, windjack en sportschoenen of laarzen volgens het seizoen. Vergeet in het voorjaar en de zomer vooral de zonnecrème niet. De zonweerkaatsing op het water zorgt ieder voorjaar voor "rode kreeften" aan boord.

Kunnen we eten bekomen aan boord?

Lunchpakket dient meegenomen te worden.  Dranken zijn aan boord te bekomen.

Dranken, snacks en materiaal kunnen aan boord afgerekend worden contant of met bank/kredietkaart.

Op aanvraag verzorgen wij voor groepen verzorgde lunchpakketten.

Wat doe ik om zeeziekte te voorkomen?

Om zeeziekte te voorkomen raden wij u aan de avond vooraf het alcoholgebruik te beperken. Het wordt afgeraden om met een lege maag op zee te gaan, neem dus een stevig ontbijt. Wanneer u gevoelig bent aan reisziekte kan u een half uur voor de afvaart een reispilletje (R-Calm of andere) nemen. Vrij verkrijgbaar bij de apotheker. Geen nood indien u er geen mee hebt, de kapitein bezorgt u er wel.

Kan ik de volledige boot afhuren?

U kan de boot voor uw groep, bedrijf of vereniging afhuren.  Dit kan dagelijks, het ganse jaar door, doch volgens beschikbaarheid. Hierbij kunnen de afvaarttijden en de duur van de vaart worden aangepast aan uw wensen. Op aanvraag verzorgen wij eenvoudige lunches of mooi uitgewerkte maaltijden of walking dinners aan boord, met of zonder bediening. Voor bedrijven hebben wij een leuk teambuildingformat “The Fishing Cup” van een halve dag.

Wat bij slechte weersomstandigheden?

Bij slechtere weersomstandigheden (te veel wind of te hoge golven) kan de kapitein beslissen de vaart uit te stellen naar een latere datum.  Hiervan wordt u indien mogelijk op voorhand op de hoogte gebracht per email.  In dit geval blijft uw ticket geldig voor één van de volgende vaarten, volgens beschikbaarheid.  Regen is geen reden tot annulatie van de vaart. De kapitein heeft steeds het recht het traject van de excursie te wijzigen, bvb. bij wijzigende weersomstandigheden tijdens de vaart of andere redenen (overmacht, breuk, …).

Zijn kinderen toegelaten?

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen deelnemen aan de excursie (max. 12 kinderen per vaart) onder begeleiding van een volwassene.  Hou rekening dat een dag op zee voor jonge kinderen zee zwaar kan zijn.  Kinderen jonger dan 6 jaar worden omwille van veiligheidsredenen niet toegelaten.

Boek nu deze activiteit!

Boek nu

Nog niet helemaal overtuigd of een vraag?

Contacteer ons

Ontdek het volledige aanbod activiteiten

Alle activiteiten