Havenrondvaarten Zeebrugge

Ontdek een wereldhaven in volle actie!

Captain Blue toont u het reilen en zeilen van een heuse wereldhaven. Snuif de zeelucht en zet al je zintuigen aan het werk. Ankerplaats van vrachtgiganten, ferry’s, cruiseschepen, vissersboten, sleepboten, luxe jachten en al dit op nauwelijks enkele passen van elkaar.

Bewonder één van de grootste zeesluizen

Onderweg ontmoeten we de Belgische marinebasis, de gasterminal en de windturbines op de strekdam. Het sterneneiland (met zijn duizenden zeevogels) en één van de grootste zeesluizen ter wereld krijg je er sowieso bij.

Onze boot is beperkt toegankelijk voor rolstoelpatiënten (manuele), doch dienen 3 begeleiders per rolstoelpatiënt voorzien te worden door de klant. De gangway is enkel toegankelijk bij hoogwater. Ook is het aantal rolstoelen per vaart beperkt en afhankelijk van de goedkeuring van de kapitein, informeer dus vooraf. 

FAQ

Hoe lang duurt de rondvaart?

De standaard rondvaart door de Zeebrugse buitenhaven duurt 75 minuten. U kan inschepen vanaf een halfuur voor afvaart, inscheping wordt afgesloten 10 min voor vertrek.

Heeft iedereen een vaste zitplaats?

Neen. Ons schip beschikt over twee comfortabele binnensalons met grote panoramische ramen met 120 zitplaatsen en twee buitendekken met 40 zitplaatsen. U neemt plaats waar u het wenst. Tijdens de vaart kan u zonder problemen rondlopen of van plaats wisselen. Op het buitendek komt u in contact met de gezonde zeelucht en hebt u een open panoramisch zicht, in het binnensalon zit u beschut van de wind en regen.

Kunnen we snacks en drank bekomen aan boord?

Jazeker. Onze bemande bar biedt een ruime selectie van warme en koude dranken. U geniet van uw drankje in één van onze comfortabele binnensalons of op de panoramische buitendekken. Op aanvraag verzorgen wij voor groepen vanaf 30 personen culinaire koude vis- of vleesschotels, of broodjesbuffet. Voor groepen kunnen wij warme of koude maaltijden of buffetten aanbieden in een nabijgelegen locatie. Vraag naar onze vaste formules voor feesten en recepties.

Is de boottocht aangewezen voor (school)groepen of verenigingen?

Jazeker. Tijdens de rondvaart leert u de werking van een zeehaven beter kennen. De boot vaart langs de diverse laad- en loskades van de container- en cruiseschepen. Maar u ontmoet onderweg ook de Belgische Marinebasis, de gasterminal en de windturbines op de strekdam. Audiovisuele gidsing aan boord (voor scholen is een aangepaste kidstour mogelijk). De rondleiding past binnen de leerplandoelstellingen van het lager en secundair onderwijs. Indien u als groep een bus ter beschikking hebt kan u voorafgaandelijk aan de boottocht of nadien het bezoek verder zetten met een gids (betalend) via een rondrit in de binnenhaven. 

Kan ik de volledige boot afhuren?

De boot kan voor uw gezelschap afgehuurd worden. Naast de standaard rondvaart in de haven worden andere trajecten voorgesteld (Zeebrugge-Lissewege-Brugge-Gent-Oostende) aan charterprijzen. Hierbij kunnen de afvaarttijden en de duur van de vaart worden aangepast naar uw wensen. Wij bieden u vaste receptieformules en diners aan of werken graag een voorstel uit op maat. Zoekt u een uniek varende en comfortabele locatie voor uw volgende vergadering of bedrijfsevent ? Neem een kijkje bij het luikje bedrijven op deze website. 

Kan ik een daguitstap maken naar Zeebrugge?

Jazeker. Naast de havenrondvaart kan u een bezoek brengen aan de maritieme buurt erond, het strand en het practige dorp Lissewege op 6km van Zeebrugge.

Wat bij slechte weersomstandigheden?

Geen paniek ! Nestel u bij regen en wind in ons aangenaam verwarmd salon op de benedenverdieping en geniet via de panoramische ramen van uw havenrondvaart. Enkel bij heel sterke stormen kan de kapitein beslissen de vaart te wijzigen of af te lassen. Uw tickets blijven geldig voor een vaart naar keuze. 

Prijs en tijdsduur

Duur

75 min

Max capaciteit

120

Prijs

vanaf 12.5eur pp (incl 6% btw)

Catering mogelijk

ja

Place to be

Tijdokstraat (helemaal op het einde links ponton), Zeebrugge

Wereldhaven

Educatief met gidsing