Havenrondvaarten Zeebrugge

Ontdek een wereldhaven in volle actie!

Captain Blue toont u het reilen en zeilen van een heuse wereldhaven. Snuif de zeelucht en zet al je zintuigen aan het werk. Ankerplaats van vrachtgiganten, ferry’s, cruiseschepen, vissersboten, sleepboten, luxe jachten en al dit op nauwelijks enkele passen van elkaar.

Onderweg ontmoeten we de Belgische marinebasis, de gasterminal en de windturbines op de strekdam. Het sterneneiland (met zijn duizenden zeevogels) en één van de grootste zeesluizen ter wereld krijg je er sowieso bij. De tocht met audiovisuele gidsing (75 min) geeft u na afloop een gans andere kijk op een wereldhaven. Een boottocht om niet snel te vergeten.

 

Afvaarten

Hieronder vindt u de ​​​​​​standaard data maar we kunnen ook varen op andere dagen of uren op aanvraag voor groepen. 

 • 14/04 – 03/07: zaterdag en zondag om 14:00 en dagen in de week op aanvraag
 • 06/07 - 14/07: alle dagen om 14:00, we varen niet op maandag en dinsdag.
 • 15/07 - 31/07: alle dagen om 14:00 & 16:00, we varen niet op maandag en dinsdag.
 • 01/08 – 11/08: alle dagen om 14:00 & 16:00 en 11:00 op donderdag, zaterdag en zondag, we varen niet op maandag en dinsdag.
 • 14/08 – 27/08: alle dagen om 14:00 & 16:00, we varen niet op maandag en dinsdag.
 • 02/09 – 15/10: zaterdag en zondag om 14:00
 • duurtijd: 75 minuten
 • Boeken: oranje kader ‘BOEK NU’, rechts of vanonder op deze pagina
 • Opgelet : dit is een vooropgesteld vaarschema.  Bij slechte weersomstandigheden of andere overmacht kunnen vaarten worden afgelast.  Boek daarvoor uw tickets zoveel mogelijk online zodat wij u op de hoogte kunnen houden.

Prijzen

Tickets kunnen enkel maar worden aangekocht op onze website (hier rechts of vanonder bij "BOEK NU") met bank- of kredietkaart en aan boord.

Koop u e-tickets bij voorkeur via onze online boekingsmodule aan voordeeltarief, zo bent u zeker van uw plaats aan boord. Tickets aan boord kunnen verkocht worden als er nog plaats is. 

Prijs e-ticket:

 • vanaf 12 jaar: vanaf € 15,50
 • 3-11 jaar: vanaf € 12,50
 • 0-2 jaar: gratis 

Prijs aankoop aan boord groepen vanaf 20 personen (volgens beschikbaarheid tickets) : 

 • vanaf 12 jaar: € 16,00
 • 3-11 jaar: € 13,00
 • 0-2 jaar: gratis

-    ENKEL bij online tickets bent u zeker van uw plaatsen op de gekozen afvaart, enkel als er LAST MINUTE tickets overblijven worden deze de dag zelf voor afvaart aangeboden aan boord in verkoop.
-    Als u dus GEEN online tickets heeft, bent u niet 100% zeker dat er vrije plaatsen beschikbaar zijn. 
 

Opgelet: e-tickets zijn 100% pre-paid en non-refundable

Bij te slechte weersomstandigheden (en het annuleren van een vaart) blijven uw tickets geldig voor een gelijkaardige vaart naar keuze volgens beschikbaarheid. Terugbetaling wordt niet voorzien.

FAQ

Hoe lang duurt de rondvaart?

De standaard rondvaart door de Zeebrugse buitenhaven duurt 75 minuten. U kan inschepen vanaf een halfuur voor afvaart, inscheping wordt afgesloten 10 min voor vertrek.

Heeft iedereen een vaste zitplaats?

Neen. Ons schip beschikt over twee comfortabele binnensalons met grote panoramische ramen met 120 zitplaatsen en twee buitendekken met 40 zitplaatsen. U neemt plaats waar u het wenst. Tijdens de vaart kan u zonder problemen rondlopen of van plaats wisselen. Op het buitendek komt u in contact met de gezonde zeelucht en hebt u een open panoramisch zicht, in het binnensalon zit u beschut van de wind en regen.

Kunnen we snacks en drank bekomen aan boord?

Jazeker. Onze bemande bar biedt een ruime selectie van warme en koude dranken. U geniet van uw drankje in één van onze comfortabele binnensalons of op de panoramische buitendekken. Op aanvraag verzorgen wij voor groepen vanaf 30 personen culinaire koude vis- of vleesschotels, of broodjesbuffet. Voor groepen kunnen wij warme of koude maaltijden of buffetten aanbieden in een nabijgelegen locatie. Vraag naar onze vaste formules voor feesten en recepties.

Is de boottocht aangewezen voor (school)groepen of verenigingen?

Jazeker. Tijdens de rondvaart leert u de werking van een zeehaven beter kennen. De boot vaart langs de diverse laad- en loskades van de container- en cruiseschepen. Maar u ontmoet onderweg ook de Belgische Marinebasis, de gasterminal en de windturbines op de strekdam. Audiovisuele gidsing aan boord (voor scholen is een aangepaste kidstour mogelijk). De rondleiding past binnen de leerplandoelstellingen van het lager en secundair onderwijs. Indien u als groep een bus ter beschikking hebt kan u voorafgaandelijk aan de boottocht of nadien het bezoek verder zetten met een gids (betalend) via een rondrit in de binnenhaven. 

Kan ik de volledige boot afhuren?

De boot kan voor uw gezelschap afgehuurd worden. Naast de standaard rondvaart in de haven worden andere trajecten voorgesteld (Zeebrugge-Lissewege-Brugge-Gent-Oostende) aan charterprijzen. Hierbij kunnen de afvaarttijden en de duur van de vaart worden aangepast naar uw wensen. Wij bieden u vaste receptieformules en diners aan of werken graag een voorstel uit op maat. Zoekt u een uniek varende en comfortabele locatie voor uw volgende vergadering of bedrijfsevent ? Neem een kijkje bij het luikje bedrijven op deze website. 

Wat bij slechte weersomstandigheden?

Geen paniek ! Nestel u bij regen en wind in ons aangenaam verwarmd salon op de benedenverdieping en geniet via de panoramische ramen van uw havenrondvaart. Enkel bij heel sterke stormen kan de kapitein beslissen de vaart te wijzigen of af te lassen. Uw tickets blijven geldig voor een vaart naar keuze. 

Boek nu deze activiteit!

Boek nu

Nog niet helemaal overtuigd of een vraag?

Contacteer ons