Havenrondvaarten Zeebrugge

Ontdek een wereldhaven in volle actie!

Captain Blue toont u het reilen en zeilen van een heuse wereldhaven. Snuif de zeelucht en zet al je zintuigen aan het werk. Ankerplaats van vrachtgiganten, ferry’s, cruiseschepen, vissersboten, sleepboten, luxe jachten en al dit op nauwelijks enkele passen van elkaar.

Onderweg ontmoeten we de Belgische marinebasis, de gasterminal en de windturbines op de strekdam. Het sterneneiland (met zijn duizenden zeevogels) en één van de grootste zeesluizen ter wereld krijg je er sowieso bij. De tocht met audiovisuele gidsing (75 min) geeft u na afloop een gans andere kijk op een wereldhaven. Een boottocht om niet snel te vergeten.

Afvaarten

 • 01/04 – 30/06 & 01/09 – 16/10: zaterdag & zondag om 14:00, we varen niet op maandag en dinsdag (oranje kader ‘BOEK NU’, rechts op deze pagina)
 • 01/07 - 05/07: alle dagen om 14:00
 • 08/07 – 31/07 & 19/08 – 31/08: alle dagen om 14:00, we varen niet op maandag en dinsdag
 • 01/08 – 16/08: alle dagen om 11:00, 14:00 & 16:00, we varen niet op maandag en dinsdag
 • we varen niet op maandag en dinsdag
 • duurtijd: 75 minuten

Onze boot is beperkt toegankelijk voor rolstoelpatiënten (manuele), doch dienen 3 begeleiders per rolstoelpatiënt voorzien te worden door de klant. De gangway is enkel toegankelijk bij hoogwater. Ook is het aantal rolstoelen per vaart beperkt en afhankelijk van de goedkeuring van de kapitein, informeer dus vooraf. 

Prijzen

Tickets kunnen enkel maar worden aangekocht op onze website (hier rechts bij "BOEK NU") met bank- of kredietkaart en aan de receptie van onze partner Seafront (100m afstand van onze opstapplaats op de Tijdokstraat). U moet altijd uw gegevens achterlaten voor contact tracing COVID-19 (naam, mail en telefoonnummer).  Wij kunnen GEEN tickets verkopen aan boord.  

Koop u e-tickets bij voorkeur via onze online boekingsmodule aan voordeeltarief, zo bent u zeker van uw plaats aan boord. Bij Seafront kunnen tickets gekocht worden indien er nog vrije plaatsen aan boord zijn. 

Prijs e-ticket:

 • vanaf 12 jaar: vanaf € 13,5
 • 3-11 jaar: vanaf € 11,5
 • 0-2 jaar: gratis 

Prijs aankoop bij Seafront voor groepen vanaf 20 personen (volgens beschikbaarheid tickets) : 

 • vanaf 12 jaar: € 14,5
 • 60+: € 13,5
 • 3-11 jaar: € 11,5
 • 0-2 jaar: gratis

Opgelet: e-tickets zijn 100% pre-paid en non-refundable

Bij te slechte weersomstandigheden (en het annuleren van een vaart) blijven uw tickets geldig voor een gelijkaardige vaart naar keuze volgens beschikbaarheid. Terugbetaling wordt niet voorzien.

Seafront Combi

Combineer onze havenrondvaart met een bezoek aan het themapark Seafront. Ontdek in het maritieme themapark SEAFRONT, gehuisvest in de voormalige Vismijn, de wondere wereld van vis en visserij: van de zee naar de wal en van het vissen naar het veilen. Voel de mysterieuze aantrekkingskracht van de zee en ga mee op zoek naar de mensen achter de visserij; van matroos tot reder en van schippersvrouw tot veilmeester. In de expo’s over WOI & II kom je alles te weten over het leven in Zeebrugge tijdens deze donkere periodes. De kinderen kunnen zich uitleven in het ballenbad en het piraten speelparadijs. 

Prijzen combiticket 2020

Tickets enkel verkrijgbaar bij Seafront.

 • vanaf 12 jaar: € 29
 • 60+: € 26
 • 3-11 jaar: € 22
 • 0-2 jaar: gratis

FAQ

Hoe lang duurt de rondvaart?

De standaard rondvaart door de Zeebrugse buitenhaven duurt 75 minuten. U kan inschepen vanaf een halfuur voor afvaart, inscheping wordt afgesloten 10 min voor vertrek.

Heeft iedereen een vaste zitplaats?

Neen. Ons schip beschikt over twee comfortabele binnensalons met grote panoramische ramen met 120 zitplaatsen en twee buitendekken met 40 zitplaatsen. U neemt plaats waar u het wenst. Tijdens de vaart kan u zonder problemen rondlopen of van plaats wisselen. Op het buitendek komt u in contact met de gezonde zeelucht en hebt u een open panoramisch zicht, in het binnensalon zit u beschut van de wind en regen.

Kunnen we snacks en drank bekomen aan boord?

Jazeker. Onze bemande bar biedt een ruime selectie van warme en koude dranken. U geniet van uw drankje in één van onze comfortabele binnensalons of op de panoramische buitendekken. Op aanvraag verzorgen wij voor groepen vanaf 30 personen culinaire koude vis- of vleesschotels, of broodjesbuffet. Voor groepen kunnen wij warme of koude maaltijden of buffetten aanbieden in een nabijgelegen locatie. Vraag naar onze vaste formules voor feesten en recepties.

Is de boottocht aangewezen voor (school)groepen of verenigingen?

Jazeker. Tijdens de rondvaart leert u de werking van een zeehaven beter kennen. De boot vaart langs de diverse laad- en loskades van de container- en cruiseschepen. Maar u ontmoet onderweg ook de Belgische Marinebasis, de gasterminal en de windturbines op de strekdam. Audiovisuele gidsing aan boord (voor scholen is een aangepaste kidstour mogelijk). De rondleiding past binnen de leerplandoelstellingen van het lager en secundair onderwijs. Indien u als groep een bus ter beschikking hebt kan u voorafgaandelijk aan de boottocht of nadien het bezoek verder zetten met een gids (betalend) via een rondrit in de binnenhaven. Ook de combinatie met het maritiem themapark Seafront is een aanrader.

Kan ik de volledige boot afhuren?

De boot kan voor uw gezelschap afgehuurd worden. Naast de standaard rondvaart in de haven worden andere trajecten voorgesteld (Zeebrugge-Lissewege-Brugge-Gent-Oostende) aan charterprijzen. Hierbij kunnen de afvaarttijden en de duur van de vaart worden aangepast naar uw wensen. Wij bieden u vaste receptieformules en diners aan of werken graag een voorstel uit op maat. Zoekt u een uniek varende en comfortabele locatie voor uw volgende vergadering of bedrijfsevent ? Neem een kijkje bij het luikje bedrijven op deze website. 

Kan ik een daguitstap maken naar Zeebrugge?

Jazeker. Naast de havenrondvaart kan u een bezoek brengen aan het nabijgelegen maritiem themapark Seafront. Kijk bij tarieven voor onze voordelige combitickets voor particulieren en voor groepen. Wenst u uw daguitstap volledig te maken kan u met uw groep lunchen aan boord in combinatie met de havenrondvaart en een bezoek aan het themapark Seafront.

Wat bij slechte weersomstandigheden?

Geen paniek ! Nestel u bij regen en wind in ons aangenaam verwarmd salon op de benedenverdieping en geniet via de panoramische ramen van uw havenrondvaart. Ook het bezoek aan Seafront is perfect bij minder goede weersomstandigheden. Enkel bij heel sterke stormen kan de kapitein beslissen de vaart te wijzigen of af te lassen. Uw tickets blijven geldig voor een vaart naar keuze. 

Kan ik een cadeaubon kopen?

Jazeker. Deze koopt u aan in onze BOEK NU module. Deze bonnen blijven 12 maanden geldig. De ontvanger moet een vaardag kiezen en zijn tickets reserveren vooraleer te kunnen meevaren.

Boek nu deze activiteit!

Boek nu

Nog niet helemaal overtuigd of een vraag?

Contacteer ons